27 Mayıs 2009 Çarşamba

Bildiğiniz Dio'lu Black Sabbath ya da Heaven and Hell


Eski bir radyocu olarak, dinlediğin grupların yeni albümleri hakkında bir iki şey söylemek ya da yazmak artık gelenek olmuş. Hoş, eskiden bu işi radyo ya da dergilerde yapardık ama....

Heaven and Hell'i yeni bir grup sananlar olabilir ya da isim bir yerlerden tanıdık gelebilir. Heaven and Hell, bildiğiniz Ronnie James Dio'lu Black Sabbath. Amcalar (diyorum çünkü yaş ortalaması sanırım 50'nin sonlarına denk geliyor) Dio'lu Black Sabath yılları konsepti için bir kaç yıl önce bir araya gelince, bakmışlar "chemistry is there", yola kaldıkları yerden devam etmeye karar vermişler.

Ne de olsa Heaven and Hell ve Mob Rules gibi metal dünyasının en baba albümlerini çıkaran kadronun yeniden bir araya gelmesi, pek çoğu gibi beni de heyecanlandırmıştı. Bunların bir de Live Evil adlı bir konser albümleri vardırki, tüm zamanların en iyi konser albümleri arasında yer alır. Ancak 1992'de çıkarılan Dehumanizer albümünü bu gurubun discografisinde saymak istemiyorum. Yok sayalım en iyisi...

Gelelim HnH'nin yeni albümü Devil you know'a. Albüm kesinlikle yılın en iyilerinden. Zaten bir iki yıldır eski grupların çıkardığı neredeyse tüm albümler çok iyi. Rock müziğin parlak yılları 70 ve 80'lere dönüş var gibi.

Albüm Atom and Evil ile başlıyor. İlk dinleyişinizde bile albümün iyi olduğu hissine kapılıyorsunuz. Bu, ilk sahnesinde bir filmin nasıl olacağını anlamak gibi birşey...Albümün çıkış parçası Bible black, tam bir monster track. Atom and Evil'in yanı sıra Fear, Double the pain ve Breaking into heaven ise biraz daha ön plana çıkıyor. Albüm bütün olarak Black Sabbath sounduyla hayranlarını tatmin etmeyi başarıyor. Her biri kendi alanında efsane olmuş adamların performanslarına ilişkin pek de birşey söylemeye gerek yok. Grubun ilk stüdyo albümünün heyecanı hepsinde hissediliyor.
Devil you know, Heaven and Hell ve Mob Rules kadar olmasa da onlara çok yakın.

GGGG

Albüm kapağıyla ilgilenenler için ilginç olabilir:

The album artwork is adapted from a painting by Per Haagensen entitled "Satan". The artwork features the numbers 25 and 41. The numbers refer to the Bible verse Matthew 25:41 that deals with the Last Judgement where those who sit at the left side of God are cast down into hell.

Tüm parçalar Butler, Dio and Iommi tarafından yazılmış.

"Atom and Evil" – 5:15
"Fear"– 4:48
"Bible Black"– 6:29
"Double the Pain"– 5:25
"Rock and Roll Angel"– 6:25
"The Turn of the Screw"– 5:02
"Eating the Cannibals"– 3:37
"Follow the Tears"– 6:12
"Neverwhere"– 4:35
"Breaking Into Heaven"– 6:46


Ronnie James Dio - vokal
Tony Iommi - gitar
Geezer Butler - bas gitar
Vinny Appice - davul

Hiç yorum yok:

Konu Başlıkları