2 Haziran 2009 Salı

Herkesi mutlu etmek mümkün mü.....Enrahah.........


Cumartesi geceyarısı...Beşiktaş şamponluğunu ilan etmiş.Tv kanallarında ve sokakta taraftarlar kutlamaya devam ediyor...TV'de yine izleyecek birşey yok.....Sibel'le Ada yatmışlar. Gidip kontrol ediyorum...Artık üç kişi bizim yatağa sığmıyoruz. Salona dönüyorum.

DVD çalarımız bir süredir bozuk. Ada da odasındakini kullanmamıza izin vermiyor. (Çocuklar bazen çok acımasız olabiliyor) Eh artık laptopla idare edeceğiz.

Happy go lucky. Bu akşamki şanslı film. Altın kürelerde adını duyduğumdan beri izlemek istiyordum. Seyretmekte biraz geç kalındı, oysa genelde bu kadar aksatmam.

İngiliz işçi sınıfı hikayeleriyle bilinen yazar-yönetmen Mike Leigh, bu kez 30 yaşında, ev arkadaşıyla yaşayan , okul öncesi öğretmeni Poppy'nin yaşamına göz atıyor.

Poppy'nin en büyük özelliği mutlu insanlardan olmasıdır. Çenesi bol laf yapan, dışa dönük Poppy, tam bir optimisttir. Bardağın hep dolu tarafını görür...Bazen rahatsız edici boyutlara varsa da...

Poppy, herkesi mutlu etmek gibi bir de misyon yüklemiştir kendine...Ancak bu görevi yerine getirmek o kadar da kolay değildir...Zira kendisini ne kadar mutlu hissetse de, bu yeteneği bazen en yakınıyla olan ilişkisinde işlevsiz kalır.

Bir gün bisikleti çalınan (bunu bile kocaman gülücüklerle karşılaması biraz sinir bozucu ama...) Poppy, direksiyon dersi almaya karar verir. Ve hikayenin ikinci kahramanı direksiyon hocası Scott ile tanışır. Scott, hayattan zevk almayan, kuralcı, komplo teorileri üreten mutsuz biridir. Kısa süre içinde Scott ile Poppy arasında büyük bir aşk başlar.

NOTTTTTTTTT. (İngilizce) Böyle olması çok sıradan olurdu di mi.


Tekrar alıyoruz..... Scott, hayattan zevk almayan, kuralcı, komplo teorileri üreten mutsuz biridir. İlk karşılaşmalarında Poppy’nin yüksek topuklu çizmelerine takan Scott, dersler ilerledikçe Poppy'nin hayatındaki rutinlerden biri olmaya başlar. Ve Enrahah...(Bu kelime Scott’un Poppy’e dikiz ve yan aynaları her zaman kontrol etmesi gerektiğini anlatmaya çalışırken sıkça kullandığı anahtar bir sözcük.) Ancak Scott'ın duyguları, bu garip ilişkinin sonunu getirecektir.

Scott ile Poppy'nin kavga sahnesi filmin belki de en aykırı ve çarpıcı bölümünü oluşturur.... Sahne, Poppy’nin sorunlarla nasıl başettiğine iyi bir örnek...

Poppy'nin renkli dünyasında sadece Scott yoktur. Kız kardeşleri, ev arkadaşı, Flamenko hocası, fizik terapisti ve erkek arkadaşı Poppy'nin gülümseten hikayesinde önemli yer tutarlar. (Özellikle Flamenko hocasına dikkat derim)

Sally Hawkins, Poppy rolünde oldukça ikna edici. Altın kürelerde komedi ve müzikal dalda en iyi kadın oyuncu ödülünü alan Hawkins, ya sev ya nefret et karakteriyle övgüyü hak ediyor.

Seyrederken kendinizi iyi hissedeceğiniz, kahkahalar atmasanız da gülümseyeceğiniz sıcak bir film Happy go lucky.

1 yorum:

Enes dedi ki...

Kavga sahnesi oldukça sarsıcıydı. Flamenko hocası rolündeki oyuncu Mike Leigh'in son filmi Ömrümüzden Bir Sene'de bu filmdeki Poppy'i andıran bir karakterle iyi bir oyuncu olduğunu gösteriyor. Another Year'i bu filmden önce izledim ve Flamenko hocasını tanımam biraz zaman aldı. Neticede hoş bir filmdi.

Konu Başlıkları